מאביתר וחן - לחמניות אווריריות במילוי בשר ועגבניות

לחמניות אווריריות במילוי בשר ועגבניות

לחמניות אווריריות במילוי בשר ועגבניות

קבלו את הלחמניות עננים הכי טעימות שתכינו בזמן הקרוב. לחמניות ממולאות בבשר ועגבניות.

סופר עסיסי, מלא במיץ, רכות ואווריריות והטעם. אוי הטעם. חלומי. לוקחים ביס וזה פשוט מתפוצץ בפה.


אפשר להכין את הלחמניות גם עם הבצק רב תכליתי

למצרכים

·         קילו קמח לבן מנופה

·         5 כפות סוכר

·         2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים

·         כף משפר אפייה (לא חובה)

·         כף מלח

·         חצי כוס שמן

·         2.5 כוסות מים בטמפרטורת החדר (ייתכן ותצטרכו יותר- הסבר בהמשך)

למילוי:

·         4 כפות שמן זית

·         בצל גדול, מקולף וקצוץ דק

·         3-4 שיני שום, כתושות

·         מעט צ'ילי חריף טרי (לא חובה)

·         500 גרם בשר בקר טרי (אפשר לשלב עם בשר טלה ושומן כבש)

·         2 עגבניות מגורדות או מקולפות וחתוכות לקוביות דקות.

·         חופן פטרוזיליה קצוצה

·         2 כפות סילאן טבעי

·         חצי כפית בהרט או ראס אל חנות

·         מלח

·         פלפל שחור

לעיטור:

·         ביצה טרופה

·         שומשום ו/או קצח

 

אופן ההכנה:

·         מכינים את הבצק: לשים במיקסר את כל חומרי הבצק 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים, בהדרגה).

·         מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

·         בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הצנוברים (אם רוצים), השום, הצ'ילי והתבלינים.

·         כשהבצל זהוב מוסיפים שלושה רבעים מכמות הבשר. מערבבים היטב ומפוררים את הבשר עד שכולו מחליף צבע.

·         מוסיפים את הפטרוזיליה והעגבניות, מתבלים ומעבירים לקערה לצינון. כשהתערובת קרה מוסיפים את הבשר הטחון שהשארנו בצד (הבשר הלא מבושל "יקשור" את המלית ויעזור לעצב את הלחמניות בלי שהמלית תתפורר).

·         מחלקים את הבצק לחלקים - 60 גרם כל אחד. ללחמניות בגודל 2 ביסים :)

·         מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים ומניחים בצד ל-5 דקות.

·         לאחר 5 דקות מרדדים כל כדור לעלה, ממלאים ב-2 כפות מהמילוי וסוגרים ללחמניות.

·         היעזרו בסרטון כאן בתחתית הפוסט

·         מניחים להתפחה נוספת של 30 דקות.

·         מורחים את החלות בביצה ובוזקים שומשום ו/או קצח.

·         מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו) ואופים את החלות כ-20-25 דקות או עד הזהבה.

 מאביתר - התאמה לנינג'ה - במקום בתנור , 8 דק bake 180 + להפוך ועוד דקה air fray 

·         מגישים חם עם טחינה ליד וזוללים.



הערות ותחליפים:

אפשר להמיר את הקמח לכוסמין או כל סוג של קמח אחר - להוסיף את המים בהדרגה.

לא חובה להוסיף את העגבניות - אני מאוד אוהב - מוסיף עסיסיות נפלאה

אפשר להכין גם עם בשר פרגיות טחון

מבחינת התיבול - תרגישו חופשי לתבל כמו שאתם אוהבים

אין מה לדאוג מבחינת הבשר ה"לא מבושל" הוא יתבשל באפייה.



https://www.ronyohananov.com/post/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%95%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA?fbclid=IwAR1GB8U_zB3O7woZGFqADARINGy9ORRaq_vCr2N_lhOva2gRThdxmXDoZQQ

 

כף מלח
חצי כוס שמן
2.5 כוסות מים בטמפרטורת החדר (ייתכן ותצטרכו יותר- הסבר בהמשך)
4 כפות שמן זית
בצל גדול, מקולף וקצוץ דק
3-4 שיני שום, כתושות
מעט צ'ילי חריף טרי (לא חובה)
500 גרם בשר בקר טרי (אפשר לשלב עם בשר טלה ושומן כבש)
2 עגבניות מגורדות או מקולפות וחתוכות לקוביות דקות.
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות סילאן טבעי
חצי כפית בהרט או ראס אל חנות
מלח
פלפל שחור
ביצה טרופה
שומשום ו/או קצח

 

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

סטייק' כרוב בנינג'ה אובן.

מהי הדרך הטובה ביותר להכין סטייק בנינג'ה ?

שווארמה הודו במרינדה